Απίστευτη επίθεση Τραμπ σε Πενς: Θα μείνεις στην ιστορία ή σαν πατριώτης ή σαν μ@@ί | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Απίστευτη επίθεση Τραμπ σε Πενς: Θα μείνεις στην ιστορία ή σαν πατριώτης ή σαν μ@@ί

12:29 | 13/1/21

Τι εξόργισε τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ

Η 6η Ιανουαρίου 2021 ήταν μία πολύ έντονη μέρα και οι στιγμές που έζησε η Αμερική, με την εισβολή των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο, συνταρακτικές.

Το πρωί της 6ης Ιανουαρίου 2021 το τηλέφωνο του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πενς χτυπούσε ασταμάτητα. Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος του ζητούσε επίμονα να μην επικυρώσει το εκλογικό αποτέλεσμα στο Κογκρέσο.

Μάλιστα όπως αποκαλύπτουν οι New York Times λίγες ώρες πριν τις βιαιότητες στην καρδιά του αμερικανικού πολιτικού συστήματος ο Τραμπ τηλεφώνησε στον αντιπρόεδρό του και του απευθύνθηκε με απίστευτους χαρακτηρισμούς.

Όπως μεταδίδουν οι NYT του είπε: «Είτε θα μείνεις στην ιστορία σαν πατριώτης, είτε θα μείνεις στην ιστορία σαν μ@@νί».

Για μεγάλο διάστημα ο Τραμπ πίεζε τον Πενς να παρέμβει στο Κογκρέσο και να μπλοκάρει την επικύρωση του αποτελέσματος των εκλογών. Είχε κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι του για να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών και στην τελευταία σύσκεψη που έγινε με τον Πενς και συμβούλους τους ενώ όλοι του έλεγαν ότι ο Πενς δεν έχει την εξουσία να μην εγκρίνει το αποτέλεσμα εκείνος ήταν αμετάπειστος.

Αυτό που τον εξόργισε ήταν η στιγμή που ο Πενς ζήτησε από έγκριτο συνταγματολόγο να αναλύσει εκ μέρους του γιατί τα χέρια του ήταν δεμένα. Αυτό μεταφέρθηκε στον όχλο που αρχικά ήταν στην συγκέντρωση του Τραμπ το πρωινό της 6ης Ιανουαρίου και στην συνέχεια εισέβαλε στο Καπιτώλιο φωνάζοντας «κρεμάλα στον Μάικ Πενς!»

Μάλιστα ο Τραμπ δεν τηλεφώνησε ποτέ στον Πενς για να διαπιστώσει εάν είναι καλά στην υγεία του. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι λίγο μετά την εισβολή και ενώ ο Πενς είχε φυγαδευτεί στο υπόγειο του Καπιτωλίου, ο Τραμπ τουίταρε γράφοντας προσβολές εναντίον του Αντιπροέδρου του.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top