Κακοκαιρία Λέανδρος: Πολικές θερμοκρασίες, πού άγγιξε σήμερα το θερμόμετρο τους -19 | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Κακοκαιρία Λέανδρος: Πολικές θερμοκρασίες, πού άγγιξε σήμερα το θερμόμετρο τους -19

12:32 | 19/1/21

Οι οκτώ χαμηλότερες θερμοκρασίες - Κοζάνη και Φλώρινα «πρωταθλήτριες»

Πολικές θερμοκρασίες επικρατούν και σήμερα σε περιοχές της χώρας, καθώς η κακοκαιρία Λέανδρος

αρχίζει μεν να υποχωρεί, αλλά αφήνει πίσω της τον υδράργυρο σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, πολικές θερμοκρασίες επικράτησαν νωρίς το πρωί της Τρίτης 19/01 στη Μακεδονία, με τη χαμηλότερη θερμοκρασία να καταγράφεται στην Κοιλάδα Κοζάνης με -18,9 C.

Στη δυτική Μακεδονία επικρατούν συνθήκες ολικού παγετού, δηλαδή ο υδράργυρος δεν θα ανέβει πάνω από το μηδέν όλο το 24ωρο, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Αρνητικές τιμές καταγράφονται από το πρωί στην κεντρική Μακεδονία, ενώ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ο υδράργυρος έδειξε νωρίτερα -1 βαθμό Κελσίου. Παρόμοιες θερμοκρασίες και στη Θράκη, με την χαμηλότερη θερμοκρασία της ημέρας να καταγράφεται στο Διδυμότειχο (-7 βαθμοί).

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο της βόρειας Ελλάδας και μόνο σε κάποια ορεινά σημεία της Φλώρινας, της Καστοριάς, της Ημαθίας, της Χαλκιδικής, του Κιλκίς και της Πέλλας απαιτείται χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του meteo.gr (εξαιρουμένων των ορεινών καταφυγίων και χιονοδρομικών κέντρων) που κατέγραψαν τις χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες.

πηγή

Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top