Νίκη Κεραμέως: Με αυτό τον τρόπο θα ανοίξουν τα σχολεία (βιντεο) | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Νίκη Κεραμέως: Με αυτό τον τρόπο θα ανοίξουν τα σχολεία (βιντεο)

11:58 | 5/1/21

Τις επόμενες μέρες η ανακοίνωση για τη μειωμένη ύλη στις πανελλαδικές

Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ανοίγουν τα δημοτικά και νηπιαγωγεία, με κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης όπως είπε η υπουργός Υγείας Νίκη Κεραμέως.

«Θα εκδοθεί απόφαση για την κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης για δημοτικά και νηπιαγωγεία και αντίστοιχα αποχώρησης. Θα το ρυθμίζει ο διευθυντής με βάση την ιδιαιτερότητα κάθε σχολείου» είπε στον ΑΝΤ1.

Παράλληλα όπως είπε η υπουργός θα υπάρξουν διαφορετικά διαλείμματα για τους μαθητές.

Επίσης θα χρησιμοποιούνται όλες οι είσοδοι που έχουν τα σχολεία. «Υπάρχουν σχολεία με παραπάνω από μία είσοδο. Θα υπάρξει πρόβλεψη να χρησιμοποιούνται όλες οι είσοδοι για τον ίδιο σκοπό» είπε η Νίκη Κεραμέως.

Ειδική πλατφόρμα για εκπαιδευτικούς και μαθητές Λυκείου

Η κ.Κεραμέως έκανε γνωστό ότι θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα για εκπαιδευτικούς για να κάνουν προληπτικά τεστ από τις 14:00 έως τις 17:00.

«Πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο ώστε να υπάρξει μια εικόνα» είπε η υπουργός και πρόσθεσε ότι η πλατφόρμα αυτή αφορά και τους μαθητές του λυκείου, οι οποίοι μπορούν να ζητήσουν μέσω αυτής την εξέτασή τους για τον κορονοϊό. Την ίδια ώρα ο ΕΟΔΥ θα κάνει δειγματοληπτικά τεστ στα σχολεία.

Η Νίκη Κεραμέως έκανε ακόμα γνωστό ότι οι εκπαιδευτικοί θα εμβολιαστούν πριν τον γενικό πληθυσμό, ενώ προτεραιότητα θα έχουν οι καθηγητές με υποκείμενα νοσήματα.

Η πλατφόρμα για τα τεστ θα αφορά και τους μαθητές Λυκείου.

Λιγότερη ύλη στις πανελλαδικές

Για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων η υπουργός σημείωσε ότι θα εξεταστεί το θέμα με τους ειδικούς, ενώ πρόσθεσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει ανακοίνωση για τη μείωση της εκπαιδευτικής ύλης για τις πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς όπως είπε, ήταν μια δύσκολη χρονιά.

Για τα Πανεπιστήμια είπε ότι δεν υπάρχει εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για δια ζώσης μαθήματα, ενώ όπως είπε η υπουργός θα εκδοθεί ειδική εγκύκλιος για τις κατατακτήριες εξετάσεις.

Δείτε τη συνέντευξη:

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top