Βορίδης: Ευθύνη της εκκλησίας τα Θεοφάνια (βίντεο) | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Βορίδης: Ευθύνη της εκκλησίας τα Θεοφάνια (βίντεο)

12:49 | 7/1/21

«Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους»

Για τους πιστούς που πήγαν χθες στην εκκλησία για τα Θεοφάνια και το θέμα που προέκυψε με τον εορτασμό τους μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Σχετικά με το άνοιγμα τωνιερών ναών, παρά την κυβερνητική οδηγία, παραδέχθηκε ότι υπήρξε διάσταση μεταξύ κυβέρνησης - Εκκλησίας, την οποία ακολούθησε συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο και νέα οδηγία της Εκκλησίας «η οποία εφαρμόστηκε εν πολλοίς».

«Η κυβέρνηση είπε ότι δεν μπορούμε με τα ΜΑΤ να αποτρέψουμε την απόφαση της Εκκλησίας», συνέχισε σχολιάζοντας την αντίδραση της κυβέρνησης στο υπό όρους άνοιγμα των εκκλησιών στα Θεοφάνια.

Σχολίασε πως πρόκειται για κίνηση που έγινε από «συλλογικούς φορείς και όχι μεμονωμένα άτομα. Εκεί ο φορέας παίρνει την ευθύνη. Εκεί είναι πολλοί άνθρωποι που εκφράζονται συλλογικά και παίρνουν την ευθύνη».

«Δεν υπάρχει άνθρωπος στην κυβέρνηση που θέλει να πλήξει την ελευθερία της ασκήσεως της θρησκευτικής λατρείας και όταν είναι να ληφθούν μέτρα λαμβάνεται ιδιαίτερα υπόψη αυτή η ελευθερία» ανέφερε, διευκρινίζοντας πως «όταν πρόκειται για συνωστισμό καταλαβαίνουμε ότι αλλάζει η κατάσταση».

Επικαλούμενος την κυβερνητική θέση υπενθύμισε ότι «ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε: πρέπει να πάρει η Εκκλησία την ευθύνη αυτήν, αφού πρόκειται για έκφραση πολλών ανθρώπων».

«Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους»

Ξεκάθαρη ήταν η απάντηση του Μάκη Βορίδη και στο ερώτημα για ενδεχόμενο εκλογώ. «Δεν υπάρχει οποιοδήποτε σκέψη ή ενδεχόμενο εκλογών» είπε και διαβεβαίωσε πως «οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους». Καταλήγοντας είπε πως σε κάθε περίπτωση «είναι σαφές ότι μετά την πανδημία θα υπάρξουν κινήσεις για την αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας».

«Η συζήτηση για το πόσα άτομα έχει μία κυβέρνηση θα πρέπει να συνδέεται με το αν η κυβέρνηση είναι αποτελεσματική» απάντησε σε σχόλιο για τον αριθμό των μελών της κυβέρνησης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 παρατήρησε ότι «οι διαδικασίες έχουν απλοποιηθεί, παρά την εμπλοκή πολλών υπουργείων ή φορέων».

Χαρακτήρισε «σύνθετο ζήτημα» τους εργασιακούς όρους στον ιδιωτικό και το Δημόσιο τομέα και αναφερόμενος ειδικά στις άδειες ειδικού σκοπού είπε ότι είναι θέμα του υπουργείου Εργασίας. «Μέχρις ότου υπάρχει ανάγκη» θα χορηγούνται οι άδειες ειδικού σκοπού, απάντησε σε σχετικό ερώτημα.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top