«Βραχιολάκι βοήθειας»: Τι είναι και πώς χρησιμοποιείται από ηλικιωμένους και μοναχικούς ανθρώπους (βίντεο) | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

«Βραχιολάκι βοήθειας»: Τι είναι και πώς χρησιμοποιείται από ηλικιωμένους και μοναχικούς ανθρώπους (βίντεο)

12:46 | 8/1/21

Με αυτόν τον τρόπο ο δήμος Καλαμαριάς να μπορεί να βρίσκεται στο πλευρό όσων το έχουν ανάγκη

Έναν ιδιαίτερο τρόπο για να φροντίζει τους ηλικιωμένους και μοναχικούς ανθρώπους έχει βρει τα τελευταία δύο χρόνια ο δήμος Καλαμαριάς. Πρόκειται για το «βραχιολάκι βοήθειας» το οποίο χρησιμοποιείται για να παρέχεται φροντίδα στα άτομα που τη χρειάζονται.

Όπως τόνισε μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (8/1) στο Mega η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής δήμου Καλαμαριάς Εύη Ντόντη, τα λεγόμενα «βραχιολάκια βοήθειας» χρησιμοποιούνται προκειμένου ο δήμος να μπορεί να βρίσκεται στο πλευρό των ηλικιωμένων και μοναχικών ανθρώπων που το έχουν ανάγκη.

«Εδώ και δύο χρόνια έχουμε αυτό το πρόγραμμα στο δήμο μας και τα σχέδια είναι να αυξήσουμε τους ωφελούμενους τη νέα χρονιά που έχουν αυτό το βραχιολάκι, την τηλεφροντίδα. Είναι ένα μαγικό βραχιολάκι, θα έλεγα, για μοναχικά άτομα, για άτομα που έχουν προβλήματα υγείας. Είναι ένα router που τοποθετείται μέσα στο σπίτι και έχει εμβέλεια 120τμ και πιάνει τη φωνή. Πατώντας το κουμπί στο βραχιολάκι παίρνουν στο κέντρο που λειτουργεί σε 24ωρη βάση και λένε για όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν. Πέρυσι αποφεύχθηκε διάρρηξη σε σπίτι ηλικιωμένης που κάλεσε το κέντρο. Μπορεί κάποιος να πατήσει το κουμπί στο βραχιολάκι, χτυπάει στο κέντρο, και έρχεται σε επικοινωνία με κάποιο άτομο στο κέντρο για να μιλήσει από εκεί, από το βραχιολάκι. Μέσω του router γίνεται η επικοινωνία με το κέντρο, απαντούν από το κέντρο και τη ρωτούν τι χρειάζεται και γίνεται αμέσως επέμβαση», εξήγησε η κ. Ντόντη.

«Για ψυχολογική υποστήριξη πατούν το κουμπί και μιλούν με το κέντρο. Το 55% των ωφελούμενων κάνει τουλάχιστον μία κλήση το μήνα στο κέντρο. Με την πανδημία είναι ακόμα περισσότερες οι κλήσεις. Προσπαθούμε να πάρουμε βραχιολάκια για ανθρώπους που έχουν άνοια, που θα έχουν πάνω τους GPS, ώστε να μπορούν να εντοπιστούν σε περίπτωση που χρειαστεί», σημείωσε η κ. Ντόντη.

Στο Mega μίλησε και η Σπυριδούλα Αναστασίου, η οποία έχει δύο γιους που ζούνε στο Μόναχο και είναι μόνη της εδώ.

«Πάτησα το κουμπάκι, αμέσως ακούγεται η κοπέλα λέει τι αισθάνεστε και τι βοήθεια χρειάζομαι. Μου δίνει ασφάλεια γιατί είμαι τελείως μόνη. Μέχρι τώρα δεν έτυχε κάτι σοβαρό για να έρθουν σπίτι να με βοηθήσουν, μόνο τηλεφωνικά όταν έχει χρειαστεί μου έχουν πει τι να κάνω», είπε η κ. Σπυριδούλα από την πλευρά της.

   
Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top