«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Άνοιξε η πλατφόρμα αιτήσεων – Την Πέμπτη πληρώνονται τα 534 ευρώ για τις αναστολές Ιανουαρίου (βίντεο) | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Άνοιξε η πλατφόρμα αιτήσεων – Την Πέμπτη πληρώνονται τα 534 ευρώ για τις αναστολές Ιανουαρίου (βίντεο)

12:11 | 3/2/21

Επίσης, πιστώνονται τα χρήματα σε όσους εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Συνεργασία» τον Δεκέμβριο

Ξεκίνησε σήμερα η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», που αφορούν σε πολυκατοικίες για όλη την επικράτεια.

Η αίτηση υποβάλλεται από τον εκπρόσωπο/διαχειριστή της πολυκατοικίας. Παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν τόσο στους κοινόχρηστους χώρους όσο και στα επιμέρους διαμερίσματα.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα και γενικότερα για οικονομικά ζητήματα που αφορούν τους πολίτες, μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega η φοροτεχνικός Χριστίνα Μαννέ, η οποία υποστήριξε ότι η δεν είναι τυχαίο που η έναρξη του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» έρχεται την ίδια στιγμή με την ηλεκτρονική ταυτότητα ακινήτου, η οποία είναι απαραίτητη σε ενδεχόμενη αλλαγή, μεταβολή ή συμβολαιογραφική πράξη.

Ημέρα πληρωμών η 4η Φεβρουαρίου

Η 4η Φεβρουαρίου είναι ημέρα πληρωμών, καθώς κατατίθεται το επίδομα των 534 ευρώ για τις αναστολές του Ιανουαρίου. Επίσης, πιστώνονται τα χρήματα σε όσους εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Συνεργασία» τον Δεκέμβριο, όπως επίσης και η αναλογία δώρου Χριστουγέννων.

Στους λογαριασμούς των δικαιούχων αναμένεται να μπουν και οι αποζημιώσεις για Νοέμβριο και Δεκέμβριο για τους επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού, εφόσον έχουν κάνει εγγραφή στο Μητρώο Καλλιτεχνών έως τις 10 Ιανουαρίου.

Για τους ιδιοκτήτες ακινήτων η κ. Μαννέ υποστήριξε ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν γίνει οι πληρωμές από το Κράτος για το 50% του 40% της απώλειας του ενοικίου.

Τη δική της καταγγελία έκανε γυναίκα συνταξιούχος, η οποία προσπαθεί εδώ και δυο μήνες να περάσει από την Επιτροπή Αναπηρίας, προκειμένου να λάβει το επίδομά της, ωστόσο καθώς αυτή παραμένει κλειστή λόγω κορονοϊού, η διαδικασία δεν μπορεί να προχωρήσει.

Διαμαρτυρίες υπάρχουν και στο χώρο της εστίασης. Ο εκπρόσωπος Πρωτοβουλίας εστίασης Θεσσαλονίκης, Χρήστος Κουδούνης, μίλησε για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, στον οποίο έχουν καταλογιστεί πολλές ευθύνες για την διασπορά του κορωνοϊού.

«Ελπίζουμε η κυβέρνηση να ασχοληθεί ουσιαστικά με το θέμα της εστίασης», δήλωσε η φοροτεχνικός και υποστήριξε πως ένα κατάστημα εστίασης δεν είναι μόνο τα ενοίκια και το προσωπικό, αλλά περιλαμβάνει πολλά ακόμα έξοδα, όπως ΔΕΚΟ, τέλη, πνευματικά δικαιώματα, σεκιούριτι, παραγγελιοληψία.

Αυτό που ζητά ο κλάδος, είναι δομικές αλλαγές και μια σοβαρή κουβέντα εξορθολογισμού του γιατί στην πορεία θα ανακύψουν πολλά προβλήματα.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top