Καταπέλτης ο εισαγγελέας στη δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Καταπέλτης ο εισαγγελέας στη δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

17:48 | 12/2/21

Ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στα γεγονότα της μοιραίας ημέρας αλλά και τα στοιχεία της δικογραφίας

Την ενοχή των τεσσάρων κατηγορουμένων για την υπόθεση της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη

Ζαφειρόπουλου, τον Οκτώβριο του 2017 μέσα στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας, εισηγήθηκε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, σε μια αγόρευση καταπέλτη, ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία των εμπλεκόμενων προσώπων προτείνοντας, μάλιστα, να μην μειωθεί ούτε κατά μια ημέρα η πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης που είχε επιβληθεί στους κατηγορούμενους για την εν ψυχρώ δολοφονία του ποινικολόγου.

Ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στα γεγονότα της μοιραίας ημέρας αλλά και τα στοιχεία της δικογραφίας. Παράλληλα, εστίασε στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου σημειώνοντας ότι στην συγκεκριμένη υπόθεση εκτός από ποινικές ευθύνες υπάρχει και ηθική ευθύνη εμπλεκομένων προσώπων.

Την σκυτάλη της ακροαματικής διαδικασίας πήρε η πολιτική αγωγή με το δικηγόρο της οικογένειας Ζαφειρόπουλου, Θεόδωρο Μαντά να δηλώνει: «Η υπόσχεση είναι ότι δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί στη λήθη του χρόνου το ήθος, η ακεραιότητα και η διαδρομή του σπουδαίου συναδέλφου μας».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 25-2-2021 με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης ενώ δεν αποκλείεται και η έκδοση της απόφασης.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top