Κλείνει τα σενάρια για κόφτη στα SMS, η Πελώνη – Ανοιχτές οι λαϊκές το επόμενο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Κλείνει τα σενάρια για κόφτη στα SMS, η Πελώνη – Ανοιχτές οι λαϊκές το επόμενο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

14:12 | 8/2/21


Όλα τα μέτρα που είναι σε ισχύ

«Η κατάσταση αξιολογείται, τα μέτρα αξιολογούνται, θα πρέπει όμως να είναι και εφαρμόσιμα» επισήμανε η αναπληρώτρια κυβερνητική

εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κλείνοντας εμμέσως τα σενάρια που διακινούνται τις τελευταίες ώρες για κόφτη στα SMS. Η κα Πελώνη αναφέρθηκε στη λήψη πρόσθετων μέτρων σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική επισημαίνοντας ότι στις εν λόγω περιοχές παρουσιάστηκε γενικευμένη αύξηση κρουσμάτων.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος επανέλαβε τα λεγόμενα του πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στην Ικαρία σημειώνοντας: «Παίρνουμε μέτρα, για να είμαστε μπροστά από τις εξελίξεις, και να μην τρέχουμε πίσω από την πανδημία» και πρόσθεσε:

«Χρέος όλων είναι να τηρούμε σχολαστικά τα μέτρα που συνιστούν οι ειδικοί, ώστε να αποτρέψουμε ένα τρίτο κύμα, να σωθούν ζωές και να διασφαλίσουμε -με τη βοήθεια του εμβολιασμού- την ταχύτερη δυνατή απαλλαγή από την πρωτόγνωρη αυτή περιπέτεια».

Ακόμα η Αριστοτελία Πελώνη ανακοίνωσε ότι ανοιχτές κανονικά το επόμενο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα είναι οι λαϊκές αγορές.

Αναλυτικότερα τα νέα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ είναι:

  • Η λειτουργία του λιανεμπορίου και των δραστηριοτήτων που είχαν ανοίξει γίνεται πλέον μόνο με τη μέθοδο του click away.
  • Το Σάββατο θα είναι ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία και μόνο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.
  • Με απόφαση της κυβέρνησης, και κατόπιν αξιολόγησης των στοιχείων, οι λαϊκές αγορές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα λειτουργήσουν κανονικά το ερχόμενο Σάββατο, ώστε να επιμεριστούν οι καταναλωτές σε διαφορετικά σημεία.
  • Το Σάββατο και την Κυριακή η απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκινά στις 6 το απόγευμα (αντί στις 9) και ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί.

Παράλληλα, ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο παρατηρήθηκε στους Δήμους της Θήρας, της Μυκόνου, της Χαλκίδας, της Πάτρας και του Αγίου Νικολάου Κρήτης. Έτσι, στις περιοχές αυτές:

  • Έχει ανασταλεί η λειτουργία του λιανεμπορίου και των υπηρεσιών που πρόσφατα είχαν ανοίξει, των Δικαστηρίων, αλλά και της οικοδομικής δραστηριότητας, καθώς και η τέλεση λειτουργιών και ιεροπραξιών παρουσία πιστών, με εξαίρεση τις κηδείες.
  • Έχει επίσης, ανασταλεί η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών με εξαίρεση τα Δημοτικά σχολεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς στους Δήμους της Μυκόνου και της Θήρας.
  • Η είσοδος και η έξοδος από αυτούς του Δήμους επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας.
  • Υπενθυμίζεται ότι και στις περιοχές αυτές, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία από τις 6 το απόγευμα, μέχρι τις 5 το πρωί.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top