Κορονοϊός: Δοκιμάζεται το ΕΣΥ, «επικίνδυνη» εφημερία στο Νοσοκομείο Αττικόν χωρίς ΜΕΘ | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Κορονοϊός: Δοκιμάζεται το ΕΣΥ, «επικίνδυνη» εφημερία στο Νοσοκομείο Αττικόν χωρίς ΜΕΘ

12:03 | 1/3/21

Το σχέδιο προβλέπει μετατροπή κλινικών, κλινών και κλινών ΜΕΘ σε κλίνες covid-19, με την αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα

Τα νοσοκομεία της Αττικής δέχονται περισσότερες από τις μισές νέες εισαγωγές περιστατικών covid,

όπως σημειώνει ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου στο ΑΜΠΕ, τονίζοντας πως το σύστημα υγείας δοκιμάζεται.

Στο Νοσοκομείο Σωτηρία χθες υπήρχε ένα κενό κρεβάτι ΜΕΘ covid, το ίδιο και στον «Ευαγγελισμό» , ενώ στο «Αττικόν» η σημερινή εφημερία ξεκίνησε χωρίς γενικές ΜΕΘ και με το 1/3 των κλινών κατειλημμένες από ασθενείς με λοίμωξη Covid-19, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, οι οποίοι κάνουν λόγο για «επικίνδυνη» εφημερία.

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας βρίσκεται στο κόκκινο επίπεδο, οι συσκέψεις είναι συνεχείς και το σχέδιο αναδιάταξης δυνάμεων του ΕΣΥ σε πλήρη εξέλιξη, προκειμένου να εξασφαλιστούν τόσο απλές κλίνες covid όσο και στις ΜΕΘ για νοσηλεία περιστατικών, όπως εξηγεί ο κ. Παπαευσταθίου πρόεδρος του ΕΚΑΒ.

Το σχέδιο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη προβλέπει την μετατροπή κλινικών, απλών κλινών και κλινών ΜΕΘ σε κλίνες covid-19, με την αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος μέχρι σήμερα όπως δήλωσε ο κ. Παπαευσταθίου έχει διαθέσει 120 κλίνες ΜΕΘ για non covid περιστατικά.

Στην Αττική οι κλίνες ΜΕΘ covid είναι 340 και καθημερινά αυξάνονται, τα περιστατικά εκτός κορονοϊού που χρειάζονται εντατική μεταφέρονται είτε σε άλλα νοσοκομεία είτε στον ιδιωτικό τομέα.

Προς αυτή την κατεύθυνση , ανέφερε ο κ. Παπαευσταθίου, εξετάζεται η μετατροπή του Νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ αποκλειστικά σε non covid Νοσοκομείο, ώστε να αδειάσουν κλίνες στο ΕΣΥ για την νοσηλεία περιστατικών covid.

(φωτογραφία αρχείου)

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top