Νεκρός φύλακας από σκυλιά στην Ηλεία: Η οικογένεια θεωρεί υπεύθυνο τον ιδιοκτήτη τους | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Νεκρός φύλακας από σκυλιά στην Ηλεία: Η οικογένεια θεωρεί υπεύθυνο τον ιδιοκτήτη τους

13:16 | 5/2/21

Ο δικηγόρος λέει ότι το θύμα τα φοβόταν και είχε εκφράσει την ανησυχία του

Φρικτό θάνατο είχε βρει τον Ιανουάριο στην Ηλεία ένας 56χρονος φύλακας, τον οποίο κατασπάραξαν σκυλιά.

Ήδη έχει κινηθεί και γίνει αυτεπάγγελτη δίωξη για τον θάνατο του 56χρονου στο συσκευαστήριο που εργάζονταν, και αναμένεται, με το πέρας της προανάκρισης, να απαγγελθούν οι κατηγορίες.

Η σύζυγος και τα παιδιά του 56χρονου ζητούν την τιμωρία των υπευθύνων για τον θάνατο του ανθρώπου τους, υποστηρίζοντας ότι φέρει ευθύνη ο ιδιοκτήτης των σκυλιών, το ένα εκ των οποίων, όπως τονίζουν ήταν άκρως επικίνδυνο σύμφωνα με το patrsinews.com. O άτυχος φύλακας είχε εκφράσει πολλές φορές την ανησυχία και τον άγχος του για την συμπεριφορά τους, προσέχοντας και τις κινήσεις του.

«Είχε εκφράσει τους φόβους του…»

Μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς» ο δικηγόρος της οικογένειας Σάκης Κότσιφας, επισήμανε ότι το θύμα δεν ήταν εξοικειωμένο με τα σκυλιά που βρίσκονταν στον χώρο, αλλά λόγω της μεγάλης οικονομικής του ανάγκης, δέχονταν να μπαίνει σε αυτή την κατάσταση.

«Η οικογένεια θεωρεί ότι υπάρχει ευθύνη του ιδιοκτήτη των σκυλιών. Τον είχε υποχρεώσει λέει η οικογένεια, να συνυπάρχει στο χώρο με αυτά τα σκυλιά, για τα οποία ο ιδιοκτήτης ήξερε ότι είναι άγρια σκυλιά και επιθετικά ιδιαίτερα για άνθρωπο.

[…] Δύο είναι τα σκυλιά, αλλά το ένα είναι άκρως επικίνδυνο. Για λόγους βιοπορισμού, ο Χρήστος δεν μπορούσε να πει κάτι, ούτε να επιβάλλει όρους στις συνθήκες εργασίας».

Σχετικά με την θέση του ιδιοκτήτη, που είχε εκφράσει δημόσια σε τηλεοπτικό μέσο ενημέρωσης λίγα 24ωρα μετά τον θάνατο του φύλακα, ότι ο ΧΒ του είχε ζητήσει να είναι ανασφάλιστος, ώστε να λαμβάνει κάποιο επίδομα, ο δικηγόρος της οικογένειας ήταν κατηγορηματικός:

«Όχι. Καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η υπερβολική ανάγκη του Χρήστου, επειδή δεν είχε άλλη δουλειά και είχε οικογενειακές υποχρεώσεις, τον έκαναν να δέχεται οποιαδήποτε συμπεριφορά του εργοδότη που ήταν εις βάρος του. Αλίμονο να μην θέλει ένας εργαζόμενος να είναι ασφαλισμένος, να παίρνει κανονικά τις υπερωρίες του. Η οικογένεια ζητά την ποινική δίωξη και τιμωρία των υπευθύνων» είπε.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top