Σάλος για λάθος των εκδόσεων Ψυχογιός: Αποσύρεται η έκδοση που γράφει «Το βόρειο τμήμα της Κύπρου ανήκει στην Τουρκία» | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Σάλος για λάθος των εκδόσεων Ψυχογιός: Αποσύρεται η έκδοση που γράφει «Το βόρειο τμήμα της Κύπρου ανήκει στην Τουρκία»

14:09 | 22/2/21

Τι αναφέρουν χρήστες του διαδικτύου και τι απαντά η εταιρεία

Έντονες είναι οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από μία φράση που υπάρχει σε παιχνίδι των εκδόσεων Ψυχογιός.

Στην έκδοση «Μαθαίνω και εξερευνώ: Η Ευρώπη» που ασχολείται με την Γηραιά Ήπειρο και δίνει πληροφορίες στα παιδιά για τις χώρες και τα μέρη της Ευρώπης αναφέρεται πως το βόρειο τμήμα της Κύπρου ανήκει στην Τουρκία. Οι χρήστες του διαδικτύου όμως όταν είδαν τη συγκεκριμένη φράση αντέδρασαν. Κατηγόρησαν την εταιρεία πως διδάσκουν τα παιδιά πως η παράνομη κατοχή της μισής Κύπρου από την Τουρκία η οποία είναι αποτέλεσμα της Εισβολής, είναι νόμιμη.

Οι «εκδόσεις Ψυχογιός» με ανακοίνωσή τους στο Facebook ενημερώνουν πως η συγκεκριμένη έκδοση αποσύρεται άμεσα από την αγορά.

Επισημαίνουν πως λυπούνται για το συγκεκριμένο γεγονός και το αποδίδουν σε λάθος του μεταφραστή. «Προφανώς και τα κατεχόμενα δεν μπορούν να μεταφραστούν ότι ”ανήκουν” στην Τουρκία» τονίζουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Εκδόσεων Ψυχογιός:

Αγαπητοί αναγνώστες λυπούμαστε ιδιαίτερα για το λάθος στην έκδοσή μας «Μαθαίνω και εξερευνώ: Η Ευρώπη «και την αποσύρουμε από την αγορά προχωρώντας σε διόρθωση κι επανεκτύπωση.

Προφανώς και τα κατεχόμενα δεν μπορούν να μεταφραστούν ότι «ανήκουν» στην Τουρκία.

Προφανώς και το λάθος του μεταφραστή δεν έπρεπε να ξεφύγει και από τον επιμελητή μας.

Έχουμε εκδώσει πολλούς τίτλους για την Κύπρο μας και κατανοούμε το μέγεθος του λάθους, ειδικά σε μια παιδική έκδοση που περνάει μηνύματα στα παιδιά μας.

Ζητούμε και πάλι συγγνώμη και δηλώνουμε πως το προϊόν κατέβηκε από το site μας και από αύριο αποσύρεται από όλη την αγορά.

Με εκτίμηση,

Εκδόσεις Ψυχογιός.

Δείτε μερικά από τα σχόλια χρηστών του Twitter:

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top