Σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου: Πότε θεωρείται παραγεγραμμένο το αδίκημα και πότε όχι | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου: Πότε θεωρείται παραγεγραμμένο το αδίκημα και πότε όχι

12:47 | 9/2/21

Βροχή καταγγελιών που σοκάρουν για σκηνοθέτες - ηθοποιούς

Το πλαίσιο που καθορίζει εάν μια υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου έχει παραγραφεί ή όχι εξήγησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ

και την εκπομπή «Σήμερα» ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης μετά τη μήνυση που κατατέθηκε χθες σε βάρος γνωστού σκηνοθέτη για βιασμό όταν ο καταγγελλόμενος ήταν 15 ετών.

Ο κ. Μαρακάκης εξήγησε ότι εάν η κακοποίηση όταν θα γίνει ανάλυση του εγκλήματος πράξης είναι κακουργηματική, τότε σίγουρα δεν έχει παραγραφεί και η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της για την εισαγγελία. Εάν η ανάλυση των πράξεων δείξει ότι είναι πλημμεληματική τότε υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να είναι παραγεγραμμένες οι πράξεις.

«Αυτό λοιπόν πρέπει να διορθωθεί και να έρθει να προσαρμοστεί η συγκεκριμένη διάταξη και για πλημμελήματα, ώστε να μπορούν να μπουν κάτω από τη φτερούγα της εισαγγελίας και οι περιπτώσεις των ανηλίκων που δεν μπορούσαν να το καταγγείλουν τότε», τόνισε.

Τέλος με αφορμή την υπόθεση Μπεκατώρου που μπήκε στο αρχείο, ο κ. Μαρακάκης τόνισε ότι αποκαλύψεις του τελευταίου διαστήματος είναι πολύ σημαντικές, καθώς βοηθούν άλλα θύματα, που τα περιστατικά τους είναι πιο πρόσφατα να μιλήσουν.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top