Ξεκινά εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ξεκινά εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου

13:37 | 18/2/21

Ο Σπύρος Μπιμπίλας καλείται να καταθέσει στη δικαιοσύνη τις καταγγελίες που έχει στη διάθεσή του το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών

Την αυλαία των μαρτυρικών καταθέσεων στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, που ξεκινά για την

υπόθεση των καταγγελιών σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων από τον καλλιτεχνικό χώρο, ανοίγει την ερχόμενη Δευτέρα ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος, ο οποίος έχει βάλει στο «μικροσκόπιο» του τις δύο μηνύσεις που έχουν κατατεθεί και κάνουν λόγο για βιασμούς, καλεί τον κ. Μπιμπίλα να καταθέσει τις καταγγελίες που έχει στη διάθεσή του το Σωματείο σε βάρος γνωστού ηθοποιού-σκηνοθέτη, ο οποίος βρίσκεται, ήδη, στο επίκεντρο της έρευνας.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών θα κληθεί να εισφέρει και καταγγελίες που έχουν κατατεθεί στο Σωματείο οι οποίες βάζουν στο «στόχαστρο» συγκεκριμένα πρόσωπα για διάφορες μορφές βίας και σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος νέων ηθοποιών, οι οποίες εκτιμάται ότι τα αδικήματα στα οποία αναφέρονται δεν έχουν υποπέσει σε παραγραφή. Με αυτό τον τρόπο αναμένεται να διευρυνθεί ο κύκλος των προσώπων που θα ερευνηθούν μετά τις καταγγελίες- σοκ στον χώρο του θεάτρου ενώ θα κληθούν να καταθέσουν όλα τα πρόσωπα που έχουν υπάρξει θύματα ανάλογων βίαιων συμπεριφορών.

Η ποινική αποτίμηση των επίμαχων υποθέσεων θα καθορίσουν και την επόμενη κίνηση του εισαγγελικού λειτουργού ο οποίος στις περιπτώσεις που διαπιστώνει ότι στοιχειοθετείται η τέλεση συγκεκριμένων αδικημάτων θα προχωρά στην άσκηση ποινικών διώξεων οδηγώντας ενώπιον της δικαιοσύνης τους φερόμενους ως πρωταγωνιστές των καταγγελιών..

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top