Υπόθεση Λιγνάδη: Στη ΓΑΔΑ προετοιμάζει την απολογία του – Οι μαρτυρίες «φωτιά» που οδήγησαν στην σύλληψη | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Υπόθεση Λιγνάδη: Στη ΓΑΔΑ προετοιμάζει την απολογία του – Οι μαρτυρίες «φωτιά» που οδήγησαν στην σύλληψη

12:57 | 22/2/21

Κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή ο γνωστός σκηνοθέτης - ηθοποιός

«Εμμονή και σταθερή εξακολουθητική εγκληματική ροπή για πολλά χρόνια».

Αυτή είναι η διαπίστωση που καταγράφουν ανακρίτρια και εισαγγελέας στο ένταλμα σύλληψης του Δημήτρη Λιγνάδη κατηγορούμενου για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή.

Ο γνωστός σκηνοθέτης, είναι αντιμέτωπος με ένα δριμύ κατηγορώ το οποίο θα επιχειρήσει να αντικρούσει, απολογούμενος την ερχόμενη Τετάρτη, καθώς αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται.

Μαζί με τον συνήγορο του, Νίκο Γεωργουλέα ο κατηγορούμενος, ο οποίος κρατείται στην ΓΑΔΑ, μελετά τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του. Μεταξύ αυτών που εξετάζει ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι και οι φωτογραφίες των ανθρώπων που τον καταγγέλλουν προκειμένου να είναι σε θέση να απαντήσει αν τους έχει γνωρίσει στο παρελθόν.

Οι σοκαριστικές καταγγελίες και η απειλή σε γυναίκα

Οι σοκαριστικές καταγγελίες οδήγησαν στη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη καθώς οι δικαστικές αρχές φέρονται να διαπίστωσαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του για τους βιασμούς ενός 14χρονου Αιγυπτίου τον Αύγουστο του 2010 στο Μεταξουργείο και ενός συμπατριώτη του, 17,5 ετών, τον Αύγουστο του 2015, στην Επίδαυρο.

Οι μηνύσεις που κατατέθηκαν στη δικαιοσύνη αλλά και οι μαρτυρίες που ακολούθησαν «σφράγισαν» τις εξελίξεις. Κορυφαία θεωρείται αυτή της 40χρονης γυναίκας που εμφανίζεται να διατηρούσε πολύ στενή σχέση με τον κατηγορούμενο σκηνοθέτη για περίπου 18 χρόνια. Στην κατάθεση της φέρεται να αναφέρθηκε σε συχνές επισκέψεις ανηλίκων στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη υποστηρίζοντας ότι όταν το 2016 κατάλαβε πως κάτι συμβαίνει και του είπε ότι θα τον καταγγείλει στην αστυνομία εκείνος της απάντησε: «Αν τολμήσεις να μιλήσεις, θα πάρω το όπλο και θα σου τινάξω τα μυαλά στον αέρα».

Η σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη διατάχθηκε καθώς όπως σημειώνεται στο ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του ακολουθούσε συγκεκριμένη μεθοδολογία με στόχο την προσέγγιση ανηλίκων, κυρίως αλλοδαπών, που παρέσυρε σε ιδιωτικούς του χώρους τους οποίους είχε μετατρέψει σε «παγίδα» για τους ανήλικους. Μάλιστα, οι αρμόδιες αρχές έκριναν πως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ο κατηγορούμενος να έχει σχεδιάσει κι άλλα παρόμοια εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων.

Μετά την απολογία του κατηγορούμενου ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την τύχη του κρίνοντας με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά πράξεων και δράσης αν θα οδηγηθεί ή όχι στην φυλακή ως ύποπτος φυγής ή ως ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top