Ειδικός προειδοποιεί για το Παρίσι: Η κατάσταση επιδεινώνεται, ο ιός είναι εκτός ελέγχου | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ειδικός προειδοποιεί για το Παρίσι: Η κατάσταση επιδεινώνεται, ο ιός είναι εκτός ελέγχου

12:43 | 17/3/21

Υπό τεράστια πίεση τα νοσοκομεία

Υπό τεράστια πίεση βρίσκονται τα νοσοκομεία στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού, όπου η κατάσταση με τον κορονοϊό επιδεινώνεται,

όπως δήλωσε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL ο επικεφαλής των νοσοκομείων του Παρισιού Μαρτέν Χιρς.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ο ίδιος είπε ότι υπάρχουν δύο επιλογές για την ανάσχεση της πανδημίας-ένα τοπικό lockdown τα Σαββατοκύριακα, το οποίο ήδη βρίσκεται σε ισχύ σε άλλες περιοχές της χώρας-ή ένα ευρύτερο lockdown στην περιοχή.

«Ο ιός είναι εκτός ελέγχου. Σήμερα νοσηλεύεται στις ΜΕΘ ο ίδιος αριθμός ασθενών με εκείνον που νοσηλευόταν κατά την κορύφωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας» είπε ο Χιρς.

Από την πλευρά του, ο Ρεμί Σαλομόν, ο οποίος είναι επικεφαλής της ιατρικής επιτροπής του ομίλου νοσοκομείων του Παρισιού AP-HP, έκρινε σήμερα ότι η επιβολή lockdown τα Σαββατοκύριακα στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού δεν αρκεί.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM ο ίδιος είπε ότι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της AstraZeneca, η χρήση του οποίου έχει ανασταλεί προς το παρόν στη χώρα, είναι εξίσου αποτελεσματικό με εκείνο της Pfizer.

Σύμφωνα με τον Χιρς, περίπου 1.100 ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας με COVID-19 στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού και ο αριθμός αυτός πιθανόν να φθάσει τους 1.700 ως το τέλος του μήνα αν συνεχιστεί η παρούσα τάση.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες η ευρύτερη περιοχή του Παρισιού έχει δυνατότητα περίπου 1.000 κλινών στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της, σημείωσε ο Χιρς.

Συνολικά στη Γαλλία νοσηλεύονταν μέχρι χθες 4.239 ασθενείς σε ΜΕΘ με COVID-19, σχεδόν υψηλό τετραμήνου.

Ο γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ δήλωσε χθες ότι έχει έρθει η στιγμή για την επιβολή επιπρόσθετων περιορισμών για τον κορονοϊό στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top