Εξαδάκτυλος: Δεν κολλάει ο κορονοϊός από την καλούμπα (βίντεο) | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Εξαδάκτυλος: Δεν κολλάει ο κορονοϊός από την καλούμπα (βίντεο)

12:37 | 12/3/21

«Επιβάλουν οι συνθήκες να μην αλλάξουν τα μέτρα»

Φωτιές έχουν ανάψει τα χθεσινά «καρφιά» της καθηγήτριας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και διευθύντριας ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»,

Αναστασίας Κοτανίδου, ότι η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων έχασε το δρόμο και παίρνει λάθος αποφάσεις για τον κορονοϊό.

«Δεν κάνουμε παρέλαση. Δεν βοηθά αυτή συζήτηση, προκαλεί σύγχυση στον κόσμο και θα χάσουμε ό,τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα», σχολίασε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιατρών, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Για την Καθαρά Δευτέρα και το πέταγμα του χαρταετού είπε πως «είναι θέμα» το οποίο ωστόσο, δεν έχει συζητηθεί ακόμα.

«Όλοι ξέρουμε ότι στο χαρταετό κρατούν αποστάσεις, ότι δεν μεταδίδεται από την καλούμπα και ότι όλοι το χρειάζονται», παραδέχτηκε. «Αν όμως έχουμε συγκεντρώσεις ατόμων σε μεγάλες ομάδες, θα υπάρχει πρόβλημα» πρόσθεσε.

Για τη σημερινή συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων είπε ότι «επιβάλουν οι συνθήκες να μην αλλάξουν τα μέτρα» τονίζοντας ότι «οι μεταλλάξεις έχουν αλλάξει το τοπίο. Εκτιμώ ότι τα μέτρα έχουν αποδώσει, απλώς δεν έχουν φέρει ακόμα το αποτέλεσμα».

Τέλος, για την αναστολή του εμβολιασμού από το εμβόλιο της AstraZeneca, στην οποία προχώρησαν κάποιες χώρες, επισήμανε πως σημασία δεν έχει «η ανάλυση του καθενός αλλά η Επιτροπή». Εκτίμησε πως «τα εμβόλια είναι ασφαλή» εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως «το τι κάνει άλλο κράτος δεν είναι απαραίτητα το καλό».

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top