Κικίλιας: Υποχρεωτικά τα rapid test στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς του ΕΣΥ | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Κικίλιας: Υποχρεωτικά τα rapid test στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς του ΕΣΥ

12:47 | 19/3/21

Έρχονται μαζικά τεστ για να κάνουν οι πολίτες και στο σπίτι

Με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια καθίσταται υποχρεωτική η διεξαγωγή rapid test, δύο φορές την εβδομάδα,

σε όλο το προσωπικό – ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, λοιπό- των Μονάδων Υγείας του Ε.Σ.Υ., που δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Την ίδια ώρα για την αποδοτικότερη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων το υπουργείο επεξεργάζεται τη δυνατότητα μαζικών τεστ και ειδικά τη στρατηγική του self-testing, ώστε οι πολίτες να μπορούν να κάνουν rapid test και στο σπίτι τους. Το μοντέλο αυτό λειτουργεί ήδη σε Βρετανία και Γερμανία, όπου οι πολίτες προμηθεύονται από καταστήματα και σούπερ μάρκετ τα tests, τα οποία βγάζουν  άμεσα αποτέλεσμα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται ήδη σχέδιο για το self testing, με βάση το οποίο, οι πολίτες θα προμηθεύονται μέσω της άυλης συνταγογράφησης τα τεστ ταχείας ανίχνευσης από τα φαρμακεία. Το ζητούμενο είναι εάν θα τα κάνουν εκεί ή στο σπίτι μόνοι τους, δεδομένου ότι εάν κάποιος βγει θετικός πρέπει να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές. 

Οι ειδικοί πάντως εκτιμούν πως με το self testing αφενός οι πολίτες θα έχουν ευκολότερη πρόσβαση στα test αφετέρου θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να μην τηρήσουν τα μέτρα αυτοπροστασίας σε περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι θετικό. 

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top