Κούγιας για Λιγνάδη: Να αντιμετωπιστεί όπως όλοι οι Έλληνες, έχουν καταρρακωθεί το τεκμήριο αθωότητας και η αρχή της δίκαιης δίκης | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Κούγιας για Λιγνάδη: Να αντιμετωπιστεί όπως όλοι οι Έλληνες, έχουν καταρρακωθεί το τεκμήριο αθωότητας και η αρχή της δίκαιης δίκης

13:21 | 3/3/21

«Έχει στηθεί λαϊκό δικαστήριο» - Ο γνωστός ποινικολόγος θα προσφύγει στο ΕΣΡ τις επόμενες μέρες

«Ζητώ να αντιμετωπιστεί όπως όλοι οι Έλληνες. Έχουν καταρρακωθεί το τεκμήριο αθωότητας και η αρχή της δίκαιης δίκης»

ανέφερε σε δήλωσή του ο Αλέξης Κούγιας, λίγο πριν εισέλθει στον Άρειο Πάγο προκειμένου να καταθέσει αναφορές σε βάρος όλων των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

«Θα πράξουν το καθήκον τους και για πρώτη φορά θα το κάνω μέσω μίας πειθαρχικής διαδικασίας» τόνισε ο συνήγορος υπεράσπισης αναφερόμενος στους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς κάνοντας λόγο για υπόθεση πρωτοφανή στα δικαστικά χρονικά.

Ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε ότι «έχει στηθεί λαϊκό δικαστήριο» και συμπλήρωσε:

«Το να καταδικάσεις κάποιον έστω και για λίγο να μείνει στη φυλακή είναι ό,τι πιο σοβαρό υπάρχει ειδικά για έναν αθώο άνθρωπο. Πώς προέβησαν σε τόσες παραλείψεις και κακή ερμηνεία των διατάξεων; Για ποιο λόγο ένας άνθρωπος βρίσκεται στη φυλακή όταν καθημερινά αυτά που δεν έκαναν στην υπόθεση Λιγνάδη τα κάνουν σε άλλες υποθέσεις, όπως αυτή του ηθοποιού που ακούω ότι τον έχουν καλέσει σε εξηγήσεις; Σε καμιά άλλη περίπτωση δεν εξεδόθη ένταλμα σύλληψης. Ζητώ να αντιμετωπιστεί όπως όλοι οι Έλληνες. Έχουν καταρρακωθεί το τεκμήριο αθωότητας και η αρχή της δίκαιης δίκης. Θα πράξω το καθήκον μου και για πρώτη φορά θα το κάνω μέσω μίας πειθαρχικής διαδικασίας» είπε ο κ. Κούγιας.

Τέλος, ο κ. Κούγιας ξεκαθάρισε ότι τις επόμενες ημέρες θα προσφύγει στο ΕΣΡ κατ’ εντολήν του Δημήτρη Λιγνάδη.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top