Λάρισα: Συνταξιούχος κατηγορείται ότι πλήρωνε ανήλικα ακόμα και για σεξ | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Λάρισα: Συνταξιούχος κατηγορείται ότι πλήρωνε ανήλικα ακόμα και για σεξ

12:57 | 18/3/21

Παρίστανε τον ψυχολόγο στα social media - Αρνείται τις κατηγορίες

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας καταδίκασε χθες σε φυλάκιση 2 ετών -αντί 10 ετών πρωτόδι­κα- έναν 67χρονο συνταξιούχο, ο οποίος μεταξύ άλλων κατηγορείται για απόπειρα ασέλγειας σε ανή­λικη.

Ο συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος έπεσε χθες στα μαλακά, ελέω του νέου Ποι­νικού Κώδικα, σύμφωνα με τον οποίο κακουργηματικές πράξεις μετατράπηκαν σε πλημμε­λήματα. Οι κατηγορίες σε βάρος του σταμάτησαν αφού δεν κατατέθηκαν μηνύσεις εναντίον του από οικογένειες των κοριτσιών, όπως επισήμανε και η εισαγγελέας της έδρας κατά την αγόρευσή της.

Ο 67χρονος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το 2014 «διατηρούσε επα­φές» με ανήλικες «επιδιώκοντας, κυρίως μέσω της προσφοράς μικρών χρηματικών ποσών, αλλά και υποσχέσεων για παροχή άλλων υλι­κών ανταλλαγμάτων, να τελέσει ασελγείς πρά­ξεις, ίσως ακόμη και να έλθει σε συνουσία, με ανήλικα κορίτσια, εκμεταλλευόμενος την απει­ρία και την επιθυμία τους να έχουν δικά τους χρήματα, για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους».

Πώς τον «τσάκωσε» η μητέρα 14χρονης

Στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικα­σίας χθες, μεταξύ άλλων, κατέθεσε μία 14χρονη που με δάκρυα στα μάτια περιέγραψε τα γεγονότα. Μεταξύ άλλων είπε πως ο κατηγορούμενος «προσπαθούσε ψυχολογικά να με πείσει να γίνει η ερωτική πράξη» και πως τη θώπευσε στο διαμέρισμά του, αλλά εκείνη αρνήθηκε τις ανήθικες προτάσεις.

Η μητέρα της 14χρονης περιέγραψε πως μέσω μηνυμάτων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αντιλήφθηκε τον ρόλο του συνταξιούχου, ο οποίος ως άλλος «ψυχολόγος» έδινε συμβου­λές στην ανήλικη.

Ο πατέρας της 14χρονης επέρριψε ευθύνες στην πρώην σύζυγό του και πως αυτή έστησε πλεκτάνη εναντίον του, με την εισαγγελέα της έδρας να επιμένει στο ερώτημα «γιατί σε αυτήν την “πλεκτάνη” εναντίον του η πρώην σύζυγος να εμπλέξει έναν άγνωστο, τον κατηγορούμενο» αναφέρει το onlarissa.gr, επικαλούμενο την εφημερίδα «Ελευθερία».

Υπέρ της αθωότητας του κατηγορουμένου κα­τέθεσε τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα άλλης ανήλικης δηλώνοντας ότι η κόρη τους «είπε ψέματα» αρχικά στην κατάθεσή της επειδή ο κατηγορούμενος «δεν τήρησε την υπόσχεσή του να τη βαφτίσει». Καταθέσεις για τις οποίες η εισαγγελέας της έδρας, τόνισε στην αγόρευ­σή της πως «δεν αντέχουν στην κοινή λογική», ενώ με αφορμή αλληλοσυγκρουόμενες κατα­θέσει των ανήλικων κοριτσιών η εισαγγελέας αφού σημείωσε πως «συγκρούονται οι κατα­θέσεις των κοριτσιών» τόνισε πως οι αλλαγές στις καταθέσεις «εξηγούνται».

Αρνήθηκε τις κατηγορίες

«Καλό οικογενειάρχη» και «εξαίρετο συνάδελφο για τον οποίο δεν ακούστηκε ποτέ το παραμικρό» χαρακτήρισαν τον κατηγορούμε­νο στις καταθέσεις τους συγγενικό του πρόσωπο και συνάδελφός του.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες υπογραμμίζοντας πως «πο­τέ κανένα κορίτσι δεν ήρθε σπίτι μου, όλα είναι ψέματα». Για να «αποδείξω πως δεν είμαι ελέφαντας» όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος, ο οποίος για να αντικρούσει τις κατηγορίες περιέγραφε τον εαυτό του σημειώνοντας έτσι το ενδιαφέρον του για τα κοινά, τη θέλησή του για σπουδές κ.λπ. Ωστόσο, παρενέβη ο πρόεδρος του δικαστηρίου λέγοντας πως «δεν έχουν καμία σχέση οι σεξουαλικές προτιμήσεις του ανθρώπου με τις σπουδές του, τόσα χρόνια στα δικαστήρια έχουμε δει ευυ­πόληπτους πολίτες αλλά οι σεξουαλικές προτιμήσεις είναι άλλο πράγμα».

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου, κάνοντας εκτενή αναφορά στην αλλαγή του Ποινικού Κώδικα και στη μετατροπή κακουργηματικών πράξεων σε πλημμέλημα, αναφερόμενη στις ασελγείς πράξεις έναντι αμοιβής στην προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, στην ηλικία της παθούσης, στη μη υποβολή έγκλησης από γονείς των κοριτσιών, κ.λπ.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας καταδίκασε τελικά τον 67χρονο με ποινή φυλάκισης δύο ετών, αντί της κάθειρξής δέκα ετών και του χρηματικού προστίμου ύψous 70.000 ευρώ που του επέβαλε πρωτόδικα το ΜΟΔ Βόλου.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top