Συγκλονίζει ο μητροπολίτης Φθιώτιδας από το νεκροταφείο στη Μαλεσίνα: Θα ήθελα να βρίσκονται εδώ οι αρνητές της πανδημίας (βίντεο) | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Συγκλονίζει ο μητροπολίτης Φθιώτιδας από το νεκροταφείο στη Μαλεσίνα: Θα ήθελα να βρίσκονται εδώ οι αρνητές της πανδημίας (βίντεο)

11:44 | 26/3/21

«Με τη βοήθεια του Χριστού, μπορούμε να νικήσουμε τον θάνατο και την πανδημία»

Στο κοιμητήριο της Μαλεσίνας για να τελέσει μνημόσυνο για τους ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή από τον κορονοϊό

βρέθηκε την Πέμπτη (25/3) ο μητροπολίτης Φθιώτιδας στέλνοντας το δικό του μήνυμα αγάπης, παρηγοριάς, ευθύνης και ελπίδας για όλους.

Ο σεβασμιότατος τόνισε πως επικοινώνησε με τις οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους από κορονοϊό αυτές τις ημέρες και όπως είπε χαρακτηριστικά, περισσότερο έλαβε παρηγοριά και ελπίδα παρά έδωσε.

Όλες οι κρίσεις και όλες οι δοκιμασίες, τόνισε, όπως μεταδίδει το tvstar.gr απαιτούν από όλους μας επαγρύπνηση, σύνεση, εγρήγορση, ευθύνη και ποτέ εφησυχασμό. Σημασία έχει, πρόσθεσε να μπορούμε να διδασκόμαστε από τα γεγονότα της ζωής και να προχωράμε μπροστά.

Το μήνυμα προς τους αρνητές του κορονοϊού

Θα ήθελα είπε, σε αυτό το κοιμητήριο να βρίσκονται όλοι αυτοί που έλεγαν πως δεν υπάρχει πανδημία και να πουν αυτά τα λόγια αν τολμούν και αν έχουν καρδιά μπροστά στο πένθος αυτών που έχουν αποχαιρετήσει δικούς του ανθρώπους.

Συνεχίζοντας πρόσθεσε πως είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι θέλει αλλά δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο την ζωή άλλων ανθρώπων.

«Οι κάτοικοι της Μαλεσίνας και του δήμου Λοκρών θα βγουν πιο δυνατοί από αυτή την δοκιμασία. Μέσα από κοιμητήριο θέλησα να στείλω μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας νίκης και Ανάστασης, πως με τη βοήθεια του Χριστού, μπορούμε να νικήσουμε τον θάνατο και την πανδημία» υπογράμμισε.

Μετά το κοιμητήριο ο σεβασμιότατος βρέθηκε στην κεντρική πλατεία της Μαλεσίνας όπου τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες, με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και στην συνέχεια έχοντας μαζί του το λείψανο του χεριού του ιατρού Αγίου Λουκά, προσευχήθηκε ζητώντας από τον Άγιο να ευλογήσει την Μαλεσίνα που διανύει μια πολύ δύσκολη περίοδο.

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top