Τζανάκης: Είναι εβδομάδα της κορύφωσης, θα αυξάνονται τα κρούσματα (βίντεο) | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Τζανάκης: Είναι εβδομάδα της κορύφωσης, θα αυξάνονται τα κρούσματα (βίντεο)

13:37 | 22/3/21

«Θα πρέπει να αλλάξουμε μείγμα στρατηγικής εκεί όπου τα μέτρα πιθανώς πάσχουν»

Δύσκολη χαρακτήρισε αυτή την εβδομάδα ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης σε σχέση με τον αριθμό των κρουσμάτων.

«Είναι εβδομάδα της κορύφωσης (22-25.03), διάγουμε μια τελευταία εβδομάδα που θα αυξάνονται τα κρούσματα. Θα μείνουμε αρκετές μέρες σε υψηλούς αριθμούς, όχι αυξανόμενους. Εν συνεχεία θα γίνει αποκλιμάκωση. Το κλείσιμο των δραστηριοτήτων προσφέρει, αλλά δεν μπορεί να καταστείλει ευχερώς και με μεγαλύτερη ταχύτητα την εξέλιξη του πανδημικού κύματος. Γι’ αυτό θα πρέπει να αλλάξουμε μείγμα στρατηγικής εκεί όπου αυτά τα μέτρα πιθανώς πάσχουν» είπε στο OPEN.

Για το θέμα της επιστράτευσης τόνισε ότι η λύση υπήρχε και δεν τη βλέπαμε.

«Υπήρχαν πολύ πιο απλές λύσεις» είπε για την επιστράτευση, γνωστοποιώντας ότι στο νοσοκομείο Σωτηρία υπάρχει προκήρυξη για 20 θέσεις. «Ξέρω ότι έχουν καταθέσει 80 συνάδελφοι για τη θέση. Θα μπορούσε άμεσα ο υπουργός να προσλάβει και τους 80. Η λύση του προβλήματος ήταν δίπλα μας και έπρεπε να τη δούμε» ανέφερε.

«Θέλει μια οργάνωση το πράγμα» είπε για τα self test για τον κορονοϊό. «Θα βοηθήσει να βρούμε τους ασυμπτωματικούς και να έχουμε καλύτερη επιδημιολογική εικόνα. Θα συμβάλλει και στο φτιάξιμο υγειονομικών πρωτοκόλλων σε εργασιακούς χώρους» ανέφερε.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top