Βορίδης για Κουφοντίνα: Αν θέλει να σέβεται τους νόμους, ας τους ακολουθήσει (βίντεο) | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Βορίδης για Κουφοντίνα: Αν θέλει να σέβεται τους νόμους, ας τους ακολουθήσει (βίντεο)

13:51 | 1/3/21

«Τα επιχειρήματα είναι απολύτως έωλα - Ο κατάδικος διατηρεί προνομιακές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Για τον Δημήτρη Κουφοντίνα και το αιτημά του να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, που μίλησε στο MEGA, ο νόμος 4760/2020 ορίζει ότι απαγορεύεται η μεταγωγή ή η παραμονή σε αγροτικές φυλακές σε όσους κρατούμενος έχουν καταδικαστεί σε εγκλήματα τρομοκρατίας. Ωστόσο, όπως είπε, ο νόμος έγινε αφού είχε πάει ο Δημήτρης Κουφοντίνας στις αγροτικές φυλακές

Αφού διάβασε τη συγκεκριμένη διάταξη, ο κ. Βορίδης εξήγησε ότι αν ένας κρατούμενος διαπράξει κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα αίρεται το ευμενές μέτρο των αγροτικών φυλακών και επιστρέφει στην αρχική φυλακή όπου διέμενε. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, όπως είπε, δεν υπάγεται σε κάποια από αυτές τις περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη ο κρατούμενος πρέπει να μεταφερθεί στις φυλακές Δομοκού που είναι υψίστης ασφαλείας και για βαρυποινίτες.

Αναφορικά με την απόφαση, υποστήριξε πως του έχει επιδωθεί στις 18/2/2020 και μπορεί να προσφύγει εναντίον της.

«Αν θέλει να ασκήσει ένδικα μέσα κατά της αποφάσεως, έχει τη δυνατότητα να το πράξει. Τα επιχειρήματα είναι απολύτως έωλα. Αν θέλει να σέβεται τους νόμους, ας τους ακολουθήσει» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μάκης Βορίδης εξέφρασε την άποψη πως όλη αυτή η κινητοποίηση που γίνεται υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα, έχει συγκεκριμένη πολιτική και ιδεολογική ταυτότητα και πως ο κατάδικος διατηρεί προνομιακές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι εξτρεμιστές της άκρας Αριστεράς θα μετατρέψουν σε χάος τη δημόσια τάξη, η κυβέρνηση δε θα καμφθεί μπροστά στο φόβο αυτό», διαμήνυσε και πρόσθεσε πως θα αντιμετωπιστεί με όρους δημόσιας τάξεως.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top