Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα εμβολιασμού για τις ηλικίες 30-39 ετών με AstraZeneca | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα εμβολιασμού για τις ηλικίες 30-39 ετών με AstraZeneca

13:28 | 26/4/21

Ακολουθούν οι πολίτες 40-44 και 45-49 ετών

Να κλείσουν το δικό τους ραντεβού για να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού θα μπορούν από αύριο, Μεγάλη Τρίτη οι πολίτες ηλικίας 30 – 39 ετών.

Οι εμβολιασμοί της εν λόγω ηλικιακής ομάδας θα γίνουν αποκλειστικά με το εμβόλιο της AstraZeneca και θα ξεκινήσουν από τη Μεγάλη Τετάρτη.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν οι πολίτες ηλικίας 40-44 χρόνων και 45-49 χρόνων με επικρατέστερη ημέρα για το άνοιγμα των ραντεβού μέχρι στιγμής τη Μεγάλη Παρασκευή οι οποίοι θα έχουν πρόσβαση και στα τέσσερα εγκεκριμένα εμβόλια, δηλαδή στα σκευάσματα των Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson.

Μόνο την Κυριακή του Πάσχα δεν θα λειτουργήσουν τα εμβολιαστικά κέντρα

Τα εμβολιαστικά κέντρα δεν θα σταματήσουν τη λειτουργία τους τις ημέρες του Πάσχα παρά μόνο ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα. Θα λειτουργήσουν κανονικά τη Μεγάλη Παρασκευή, το Μεγάλο Σάββατο και τη Δευτέρα του Πάσχα.

«Από την Μεγάλη Εβδομάδα, μάλιστα, ξεκινά και μία νέα γραμμή εμβολιασμού για συμπολίτες μας άνω των 30 ετών, με ταχύτατη διαδικασία. Στόχος είναι να απλωθεί ακόμη πιο γρήγορα στη χώρα το τείχος της ανοσίας στη χώρα. Ενώ ήδη τριπλασιάζεται σε όλη την επικράτεια και η διανομή των self-test» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη (21/4) στο τηλεοπτικό του μήνυμα προς τους πολίτες.

Ποσοστά εμβολιασμού ανά ηλικία

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας και αναφορικά με τις ομάδες όπου έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί, τα ποσοστά εμβολιασμού κυμαίνονται ανά ηλικία ως εξής:

  • 85+: 61% έχει λάβει έστω την πρώτη δόση, 65,7% με βάση τα ραντεβού
  • 80-84: 61% έχει λάβει έστω την πρώτη δόση, 66% με βάση τα ραντεβού
  • 75-79: 68% έχει λάβει έστω την πρώτη δόση, 77% με βάση τα ραντεβού
  • 70-74: 50% λάβει έστω την πρώτη δόση, 70,57% με βάση τα ραντεβού
  • 65-69: 27% λάβει έστω την πρώτη δόση, 68,5% με βάση τα ραντεβού
  • 60-64: 51% λάβει έστω την πρώτη δόση, 60% με βάση τα ραντεβού

Στη μάχη το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Στις 5 Μαΐου ξεκινούν οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson που είχαν «παγώσει» εξαιτίας 6 περιστατικών θρομβώσεων που είχαν καταγραφεί στις ΗΠΑ.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top