Δημήτρης Λιγνάδης: Νέα εισαγγελική έρευνα για βιασμό μετά την τέταρτη καταγγελία | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Δημήτρης Λιγνάδης: Νέα εισαγγελική έρευνα για βιασμό μετά την τέταρτη καταγγελία

13:08 | 21/4/21

Τις επόμενες ημέρες εξηγήσεις από πασίγνωστο πρωταγωνιστή, ένας ακόμη ηθοποιός θα κληθεί ως ύποπτος

Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα μπαίνει μια ακόμη καταγγελία για βιασμό, η τέταρτη κατά σειρά, σε βάρος του προφυλακισμένου Δημήτρη Λιγνάδη.

Η κατάθεση που έδωσε ενώπιον της ανακρίτριας, που χειρίζεται την υπόθεση, 24χρονος σήμερα άνδρας, ο οποίος καταγγέλλει τον σκηνοθέτη-ηθοποιό ότι τον βίασε όταν ήταν 17 ετών, ήταν αυτή που άνοιξε τον νέο κύκλο της έρευνας.  

Η δικαστική λειτουργός διαβίβασε την επίμαχη κατάθεση στην Εισαγγελία και με εντολή της προϊσταμένης ο εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση με πρώτο μάρτυρα τον νεαρό καταγγέλλοντα.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης εκτιμάται ότι θα κληθεί σε εξηγήσεις και για αυτή την καταγγελία και αμέσως μετά ο αρμόδιος εισαγγελέας θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε νέα κακουργηματική δίωξη σε βάρος του ή όχι. 

Εξηγήσεις από πασίγνωστο πρωταγωνιστή

Παράλληλα, εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης έχει κληθεί να δώσει τα επόμενα εικοσιτετράωρα πασίγνωστος πρωταγωνιστής ο οποίος καταγγέλλεται για έναν βιασμό και δυο απόπειρες. Ο γνωστός πρωταγωνιστής κλήθηκε σε ανωμοτί κατάθεση και ζήτησε προθεσμία η οποία λήγει εντός της εβδομάδας προκειμένου να προετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή. Ωστόσο, ο ηθοποιός έχει το δικαίωμα να αποφύγει την αυτοπρόσωπη παρουσία ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού, καταθέτοντας διά του δικηγόρου του γραπτό υπόμνημα παροχής εξηγήσεων. Σε κάθε περίπτωση οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αρνείται κατηγορηματικά όσα του καταλογίζουν οι τρεις γυναίκες ηθοποιοί. 

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν πως ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου ένας ακόμη ηθοποιός γνωστός από τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις. Τον ηθοποιό καταγγέλλει νεαρή γυναίκα, που δεν ανήκει στον καλλιτεχνικό χώρο, η οποία φέρεται να περιγράφει πράξεις σεξουαλικής κακοποίησής της το 2020, οι οποίες σε νομικό επίπεδο στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top