Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για το γηροκομείο στα Χανιά: «Είδα άλλους δεμένους, άλλους με τις ακαθαρσίες τους» | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για το γηροκομείο στα Χανιά: «Είδα άλλους δεμένους, άλλους με τις ακαθαρσίες τους»

13:28 | 27/4/21

«Το μεσημέρι θα δείτε πράγματα» λέει ο δικηγόρος

Χιονοστιβάδα αποκαλύψεων για το γηροκομείο στα Χανιά, όπου τον τελευταίο χρόνο σημειώθηκαν πάνω από 70 θάνατοι ηλικιωμένων.

«Εγώ ήμουν πρώτη ξαδέρφη με τη συγχωρεμένη. Τώρα τα ανακάλυψαν αυτά; Αν έχουν λίγο προσωπικό, αυτά συμβαίνουν. Είχα την ξαδέρφη μου στο γηροκομείο αυτό. Όταν πας εκεί τον άνθρωπό σου, όλα είναι μέλι γάλα. Αλλά μετά, είδα άλλους δεμένους, άλλους να τους αφήνουν να κάθονται με τις ακαθαρσίες τους. Οι άνθρωποι πεινούσαν. Οι μερίδες ήταν για να χορτάσει ένα μωρό. Ο κόσμος ζητούσε φαγητό», περιέγραψε η κ. Αργυρώ στο MEGA.

Δικηγόρος γηροκομείου: «Το μεσημέρι θα δείτε πράγματα»

«Όλα αυτά θα απαντηθούν. Ήδη έχουν δοθεί απαντήσεις. Έχουμε καλέσει και 53 μάρτυρες. Υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες του γηροκομείου που έχει δοθεί στην αστυνομία. Τώρα να καθίσουμε να ασχοληθούμε με καταγγελίες που δεν στέκουν, δε θα το κάνουμε. Το μεσημέρι θα δείτε πράγματα, θα εμφανιστούν μηνύσεις απέναντι στους σήμερα καταγγέλλοντες εργαζόμενους που έχουν γίνει σε προγενέστερο χρόνο, για σοβαρά αδικήματα, και εξώδικα που έχουν αποσταλεί», απάντησε ο δικηγόρος του γηροκομείου κ. Νίκος Ρουσσόπουλος.

«Για την κ. Παπαδάκη που έχασε τον πατέρα της, το θέμα της έχει πάρει της το δρόμο της δικαιοσύνης. Ο πατέρας της είχε νοσηλευτεί για τρεις ημέρες στο γηροκομείο και μετά από δύο μήνες που βγήκε απεβίωσε», συνέχισε ο ίδιος.

Ο κ. Ρουσσόπουλος σχολίασε τη δημοσίευση της Ντόρας Μπακογιάννη στο Facebook. «Κακώς βγήκε η κ. Μπακογιάννη και εξέφρασε άποψη σε μια υπό εξέλιξη δικαστική έρευνα, στην οποία δεν υπάρχει καμία κατηγορία. Είναι απαράδεκτο πολιτικός να επεμβαίνει σε έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, και μάλιστα στο στάδιο της προκαταρκτικής», τόνισε.

«Δεν μπορώ να πω πολλά»

«Σε μια έρευνα υπό εξέλιξη, μετά από παραγγελία του Αρείου Πάγου, δεν μπορώ να πω πολλά. Εγώ με τις περιφέρειες που είχαν την ευθύνη της αδειοδότησης αυτής της μονάδας και του ελέγχου λειτουργίας της, έχω συζητήσει διεξοδικά. Και με παλαιότερα στελέχη της μονάδας. Βεβαίως γίνονταν έλεγχοι, όπως γίνονται σε όλες τις μονάδες. Ο νόμος λέει κάθε εξάμηνο να γίνονται οι έλεγχοι. Το τελευταίο διάστημα λόγω του κορονοϊού υπήρχε συχνή παρουσία, και από τον ΕΟΔΥ και άλλες υπηρεσίες», σημείωσε από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής.

«Μου φαίνεται περίεργο ένα τέτοιο κολαστήριο, όπως αναφέρεται στα σχετικά δημοσιεύματα, να υπάρχει τόσα χρόνια και να μην υπάρχει καμία ούτε ανώνυμη ούτε επώνυμη καταγγελία. Έχουν φύγει άνθρωποι, τρόφιμοι του γηροκομείου, το 15μηνο αυτό, νομίζω 64. Ο αριθμός είναι πολύ μεγάλος, αλλά είναι σε συνάρτηση με τα άτομα που μπαίνουν σε αυτές τις μονάδες», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Ο εισαγγελέας ερευνά την υπόθεση λόγω μιας καταγγελίας, όπου αναφερόταν ότι μία ηλικιωμένη πέθανε από πτώση, για αυτό έγινε η εκταφή και δεν έχει βρεθεί τίποτα. Δεν γνωρίζω για τα 64 άτομα που πέθαναν στο τελευταίο 15μηνο. Οι περισσότεροι που φιλοξενούνται στην ομάδα είναι άνθρωποι άνω των 85 με υποκείμενα νοσήματα», εξήγησε ο κ. Ρουσσόπουλος.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top