Διπλό φονικό στη Μακρινίτσα: «Ο δράστης εξετάστηκε στο κέντρο ψυχικής υγείας, του δόθηκε αγωγή και δεν την πήρε» (βίντεο) | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Διπλό φονικό στη Μακρινίτσα: «Ο δράστης εξετάστηκε στο κέντρο ψυχικής υγείας, του δόθηκε αγωγή και δεν την πήρε» (βίντεο)

12:31 | 9/4/21

Τι αναφέρουν νευροχειρουργός στο νοσοκομείο του Βόλου και η δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων

Για το διπλό φονικό που σημειώθηκε στη Μακρινίτσα με θύματα δύο αδέρφια 28 και 30 ετών αντίστοιχα μίλησαν

σε τηλεοπτική τους συνέντευξη την Παρασκευή (9/4) ο νευροχειρουργός στο νοσοκομείο Βόλου και μέλος την ένωσης των νοσοκομειακών γιατρών, Νίκος Χαυτούρας αλλά και η δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων, Ιωάννα Παναγοπούλου.

Όπως ισχυρίστηκε στο Mega o Νίκος Χαυτούρας ο δράστης δεν είχε επισκεφθεί ποτέ την ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου του Βόλου, αλλά εξετάστηκε στο κέντρο ψυχικής υγείας όπου και του δόθηκε κάποια αγωγή, την οποία δεν πήρε.

«Υπάρχουν παραλείψεις από το κέντρο ψυχικής υγείας και ότι η παρακολούθησή του θα έπρεπε να είναι πιο συστηματική» τόνισε.

«Η εισαγγελία είναι υπεύθυνη», δήλωσε ο κ. Χαυτούρας και είπε πως μέσα σε ένα 24ωρο από την γνωμοδότηση θα έπρεπε ο δράστης να έχει νοσηλευθεί.

Τι λέει η δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας των θυμάτων, οι δράστες συνήθως ακολουθούν μια πάγια τακτική δικαιολογώντας τις πράξεις τους προκειμένου να αποφύγουν τις έννομες συνέπειες των πράξεών τους. «Το ότι επικαλείται ότι έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα, αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εξισωθεί και ταυτιστεί με το ακαταλόγιστο», δήλωσε.

Πριν από τη δολοφονία, δράστης είχε προβεί και σε ξυλοδαρμό των γονιών των θυμάτων, οδηγώντας τους στο νοσοκομείο, υποστήριξε η δικηγόρος. «Υπάρχει επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά και στοχοποίηση εναντίον της οικογένειας» σημείωσε.

«Η δικαιοσύνη δεν καθυστέρησε, αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι το νομοθετικό πλαίσιο, τόνισε η κυρία Παναγοπούλου και εξήγησε πως είναι πτωχό και ελλιπές για τέτοιες περιπτώσεις, καθώς οι διαδικασίες πρέπει να κινούνται πιο γρήγορα τη στιγμή που η διαδικασία αναγκαστικής νοσηλείας είναι νομικό θέμα.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top