Παγώνη: Είμαι υπέρ του ανοίγματος γιατί δεν έχουμε lockdown – Θα αλλάξει η ψυχολογία του κόσμου | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Παγώνη: Είμαι υπέρ του ανοίγματος γιατί δεν έχουμε lockdown – Θα αλλάξει η ψυχολογία του κόσμου

12:38 | 1/4/21

Να ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουμε τα self test στα φαρμακεία, είπε

«Είμαι υπέρ του ανοίγματος γιατί δεν έχουμε lockdown, μόνο το πρώτο lockdown ήταν που κλειστήκαμε μέσα»

δήλωσε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 η πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών Ματίνα Παγώνη αναφορικά με τα νέα μέτρα.

Όπως εξήγησε «θα αλλάξει και η ψυχολογία του κόσμου και επιπλέον τα δείγματα που είχαμε από τα μικρά καταστήματα που είχαν ανοίξει δεν έδειξαν κάποιο πρόβλημα».

Χρειάζεται μεγάλος έλεγχος και ατομική ευθύνη τόνισε η κ. Παγώνη. Για τα σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με την ίδια, θα πρέπει να επιβληθούν διπλές μάσκες και να γίνονται self test στους υπαλλήλους. «Όταν προχωρήσουμε με τα εμβόλια τις αραιώνουμε και βάζουμε μια», συμπλήρωσε.

Υπέρ να ανοίξουν Γυμνάσια-Λύκεια

Αναφορικά με τα σχολεία, τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος γυμνασίων και λυκείων υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουμε τα self test στα φαρμακεία, θα τα έχουν κάνει εκπαιδευτικοί και μαθητές πριν ξεκινήσουν και ανά βδομάδα θα γίνεται πλήρης έλεγχος. «Ωστόσο από τη στιγμή που δεν έχουν έρθει στα φαρμακεία δεν μπορούν να ανοίξουν», ανέφερε.

Περιμέναμε τα υψηλά νούμερα χθες γιατί είναι τα αποτελέσματα πριν από 15 ημέρες, από τις Απόκριες , πρόσθεσε η κ. Παγώνη για το ρεκόρ εισαγωγών που σημειώθηκε χθες.

«Το υπουργείο θα πρέπει να τρέξει τα κρεβάτια μαζί με τις προσλήψεις. Αλλιώς εκ των έσω; Είμαστε πολύ λίγοι για αυτά που κάνουμε» σημείωσε.

«Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχει γιατρός ή νοσηλευτής που δεν έχει κάνει εμβόλιο. Πας να κάνεις ένα λειτούργημα, δεν χρειάζεται ένας πρωθυπουργός να σου πει τι να κάνεις. Το κάνεις μόνος σου», κατέληξε.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top