Το ακριβές χρονοδιάγραμμα των επόμενων εμβολιασμών στην Ελλάδα | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Το ακριβές χρονοδιάγραμμα των επόμενων εμβολιασμών στην Ελλάδα

13:01 | 13/4/21

Ποιοι παίρνουν σειρά - Από τις 19 Απριλίου οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Το ακριβές χρονοδιάγραμμα των επόμενων εμβολιασμών ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας

Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση της Δευτέρας.

Όπως ανακοίνωσε, την Τετάρτη 14/4 θα παραλάβουμε τις πρώτες 33.600 δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson και από τη Δευτέρα 19 Απριλίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Για ποιες ομάδες και πότε ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού

Σε ό,τι αφορά στην πλατφόρμα των ραντεβού, εξήγησε ότι από την Παρασκευή 16 Απριλίου και έως τη Δευτέρα 19 Απριλίου θα γίνει σταδιακά το άνοιγμα για όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου, ηλικίας 18-59 ετών. Αφορά 800.000 συμπολίτες μας, όπως είπε.

Την Τετάρτη 21 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για εκπαιδευτικούς και για την ηλικιακή ομάδα των 55-59 ετών, ενώ το Σάββατο 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 50-54 ετών. Αν πάνε όλα με βάση το σχέδιο και τηρηθούν οι παραδόσεις των εμβολίων, το επόμενο διάστημα θα ανοίξουν τα ραντεβού και για άλλες ομάδες, τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Σημείωσε, επίσης, ότι έως σήμερα έχουν γίνει συνολικά 2.212.000 εμβολιασμοί και πάνω από 1.468.000 πολίτες έχουν λάβει την πρώτη δόση (ποσοστό που αντιστοιχεί σε 14% εμβολιαστική κάλυψη), ενώ 743.000 έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις (ποσοστό 7%).

Αναφερόμενος στο εμβόλιο της AstraZeneca και αν έχει παρατηρηθεί μειωμένη προσέλευση για εμβολιασμό, είπε ότι δεν υπάρχει σημαντική μεταβολή αλλά τόνισε πως «είναι δικαιολογημένο να υπάρχει μια διστακτικότητα. Όμως σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ «είμαστε σε καλύτερο επίπεδο και σιγά-σιγά θα κερδηθεί η εμπιστοσύνη στο εμβόλιο».

Τέλος, ο κ. Θεμιστοκλέους, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι αν υπάρξουν αυξημένες παραδόσεις, είναι πιθανό να ενταχθούν στην επιχείρηση εμβολιασμών ιδιώτες γιατροί αλλά και φαρμακοποιοί, εφόσον απαιτηθεί, και άφησε να εννοηθεί ότι ανακοινώσεις για το θέμα αυτό θα γίνουν τις επόμενες ημέρες.

Η επιδημιολογική εικόνα της Δευτέρας 12/4

Αυξημένος είναι ο αριθμός των νεκρών από επιπλοκές του κορονοϊού, το τελευταίο 24ωρο, ενώ σταθερός εμφανίζεται ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, το απόγευμα της Δευτέρας. Αναλυτικά, χθες Δευτέρα 12/4 επιβεβαιώθηκαν 1.606 νέα κρούσματα και 76 θάνατοι από κορονοϊό, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των θανάτων να έχει ανέλθει σε 8.961 από την αρχή της πανδημίας. Αυτή τη στιγμή, 781 ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, έναντι 780 χθες.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top