To σχέδιο «έξοδος για το Πάσχα»: «Εισιτήριο» τα self tests για διαπεριφερειακές μετακινήσεις – Πώς θα ανοίξει η εστίαση | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

To σχέδιο «έξοδος για το Πάσχα»: «Εισιτήριο» τα self tests για διαπεριφερειακές μετακινήσεις – Πώς θα ανοίξει η εστίαση

11:37 | 15/4/21

Πότε καταργούνται τα SMS στο 13033

Εντός της Μεγάλης Εβδομάδας αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις για το πώς θα γιορτάσουμε το Πάσχα, αν δηλαδή θα επιτραπούν μετακινήσεις εκτός νομού με «εισιτήριο»

τα self tests ή θα απαιτηθεί για μία ακόμη φορά αυτοσυγκράτηση και εορτασμός εκ των ενόντων. Το «δρόμο» αναμένεται να δείξουν οι ειδικοί μετά από ανάλυση των επικαιροποιημένων επιδημιολογικών δεδομένων συνυπολογίζοντας την κόπωση των πολιτών αλλά και τα όρια αντοχής των δημόσιων νοσοκομείων.

Της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Από την πλευρά της η κυβέρνηση ήδη επεξεργάζεται σχέδιο με κωδικό: «Πάσχα στο χωριό», το οποίο στηρίζεται σε δύο άξονες: 1) απελευθέρωση των μετακινήσεων με χρήση των self test και βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος, το οποίο θα επιδεικνύεται στις αρχές και 2) ελεύθερη μετακίνηση για τους πολίτες που διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Αίνιγμα ωστόσο παραμένει και το πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες τις ημέρες των εορτών. Αν, δηλαδή, η λειτουργία των ναών θα συνεχιστεί με τους αυστηρούς κανόνες που ισχύουν έως και σήμερα ή αν τα μέτρα θα χαλαρώσουν. Στο τραπέζι έχει πέσει και ένα ακόμα σενάριο, το οποίο όμως είναι δύσκολα εφαρμόσιμο. Να επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό ίδιου χρώματος, ώστε, για παράδειγμα, «πράσινες» περιοχές να μην επιβαρυνθούν επιδημιολογικά. Ωστόσο, εάν από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη που είναι τώρα στο «κόκκινο» απαγορευτεί η μετακίνηση σε περιοχές που είναι σε καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση, τότε θα δημιουργηθούν ταξιδιώτες δύο ταχυτήτων.

Επανεκκίνηση της εστίασης μετά το Πάσχα

Με αυστηρά μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, λειτουργία μόνο σε εξωτερικούς χώρους και υποχρεωτικά self tests για τους εργαζόμενους, αναμένεται να ανοίξει η εστίαση μετά το Πάσχα. Η απόφαση για επαναλειτουργία του κλάδου που έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα λόγω της πανδημίας, θα γίνει με άξονα το άνοιγμα του τουρισμού, ο οποίος ανοίγει επισήμως στις 14 Μαΐου, γεγονός που σημαίνει ότι η εστίαση θα πρέπει να έχει προηγηθεί, ώστε να είναι έτοιμη να υποδεχτεί και τους τουρίστες. Η σχετική συνεδρίαση των ειδικών του υπουργείου Υγείας αναμένεται να πραγματοποιηθεί την εβδομάδα ακριβώς μετά το Πάσχα, ενώ πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα της εστίασης είναι η 10η Μαΐου, με την παραχώρηση επιπλέον εξωτερικού χώρου στους καταστηματάρχες να θεωρείται δεδομένη.

Πότε καταργούνται τα SMS στο 13033

Η αποστολή των SMS στο 13033 για την μετακίνηση των πολιτών, που υφίσταται ως μέτρο επί μήνες, βαίνει σταδιακά προς κατάργηση και αυτό θα συμβεί, όταν αποφασιστεί η άρση των περιοριστικών μέτρων μετά το Πάσχα, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Συνεπώς, όπως είναι λογικό, η κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας των πολιτών και το άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων είναι αυτά που θα φέρουν και την κατάργηση των SMS στο 13033.

Οι ημερομηνίες πάντως για την επιστροφή στην κανονικότητα δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη, ωστόσο ήδη το Μαξίμου έχει καταρτίσει πλάνο, το οποίο θα μπορέσει να υλοποιηθεί, εάν η σταθεροποίηση των κρουσμάτων συνεχιστεί και τα προγνωστικά μοντέλα «δείξουν» ότι έρχεται η αποκλιμάκωση του τρίτου κύματος της πανδημίας.

Σύμφωνα με αυτό malls, κέντρα αισθητικής και φροντιστήρια μόνο όμως για τους μαθητές Λυκείου αναμένεται επαναλειτουργήσουν την προσεχή Δευτέρα στις 19 Απριλίου.

Tο Σάββατο 24 Απριλίου, είναι πιθανό να υπάρξει πλήρης απελευθέρωση του λιανεμπορίου και οι καταναλωτές θα μπορούν να ψωνίζουν κανονικά, χωρίς ραντεβού – click away και click in shop / click inside.

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top