Βατόπουλος: Δεν μπορούσε να συνεχιστεί το οριζόντιο lockdown – Η απόφαση ήταν ομόφωνη (βίντεο) | TheBlog.gr

warning
Έχετε φορτώσει την έκδοση για υπολογιστές, για καλύτερη εμπειρία χρήσης μεταβείτε στην έκδοση για κινητά με ένα
κλικ εδώ

Βατόπουλος: Δεν μπορούσε να συνεχιστεί το οριζόντιο lockdown – Η απόφαση ήταν ομόφωνη (βίντεο)

11:26 | 1/4/21

«Bασική σύσταση της Επιτροπής είναι η αύξηση των τεστ»

Ομόφωνη ήταν η απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για τη μερική άρση του lockdown σε λιανεμπόριο και τις

διαδημοτικές μετακινήσεις όπως είπε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. «Μας έδωσε κάποια θέματα ο υπουργός Επικρατείας και η συζήτηση έγινε μόνο από τα μέλη της Επιτροπής» είπε στον ΑΝΤ1.

Για το άνοιγμα του λιανεμπορίου ο κ. Βατόπουλος τόνισε τη σημασία της τήρησης των μέτρων. «Το βασικό είναι να υιοθετήσει ο κόσμος τη συμπεριφορά, να μην τρέξει ο κόσμος πρωί Δευτέρας να ψωνίσουν όλοι. Είναι πολύ σημαντικό να τηρηθούν τα μέτρα, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει η κοινωνία» ανέφερε.

Όπως είπε ο καθηγητής η βασική σύσταση της Επιτροπής είναι η αύξηση των τεστ. Οι εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο θα κάνουν υποχρεωτικά τεστ μία φορά την εβδομάδα, ενώ απαραίτητη θα είναι γι’ αυτούς και η διπλή μάσκα.

Χαρακτήρισε δικαιολογημένη την απορία της κοινής γνώμης ότι μπήκαμε σε lockdown με εκατοντάδες κρούσματα και τα μέτρα χαλαρώνουν με χιλιάδες. «Φαινόταν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί το οριζόντιο lockdown» είπε. Διαβεβαίωσε ότι με το άνοιγμα αυτών των δραστηριοτήτων «δεν θα δούμε αλλαγή στα κρούσματα την άλλη εβδομάδα. Ό,τι είναι θα γίνει μετά από 15 μέρες».

Για τα σχολεία ο κ. Βατόπουλος ανέφερε ότι «είπαμε να ανοίξει ένα πράγμα κάθε φορά». Όταν ερωτήθηκε ποια μέτρα θα μπουν στη συνέχεια υπό εξέταση απάντησε ότι «όλα είναι στο τραπέζι», αναφέροντας χαρακτηριστικά τις μετακινήσεις σε άλλους νομούς και το άνοιγμα των σχολείων.

Για το εμβόλιο της Astrazeneca και την ανησυχία που έχει προκληθεί ο κ. Βατόπουλος συνέστησε ψυχραιμία και πολύ καλή ανάλυση των δεδομένων. Ο ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμών Γ. Χρούσος από την πλευρά του ανέφερε: «Η Επιτροπή στηρίζεται σε δεδομένα. Ξέρουμε ότι όλα τα εμβόλια μπορούν να προκαλέσουν θρομβώσεις».

πηγή

Σχετικές ετικέτες:
Σχετικά άρθρα

Σχόλια αναγνωστών

back to top